Kategórie
 
 
 
 
 
 

Spací vak - skvelé riešenie pre pokojný a pohodlný spánok dieťaťa

Každého rodiča v noci zobudí myšlienka, že sa jeho dieťa v noci odkrýva. Nechce, aby pocit chladu rušil pohodlný spánok bábätka,

tak ide do postielky a kontroluje, či je dieťatko prikryté. Skvelým riešením môže byť spací vak pre bábätká.

Detské spacie vaky sú navrhnuté tak, aby zakryli celé telo bábätka a zároveň ponechali vo vnútri priestor pre voľný pohyb nožičiek.

 

 

Prečo má hojdanie pozitívny vplyv na vývoj detí?

Autor: detska-vybava     Dátum: 08.01.2023     Čítanie na: 3 min.

Hojdanie patrí medzi obľúbené činnosti batoliat. Hojdanie podporuje motorickú koordináciu dieťaťa a schopnosť udržať rovnováhu. Priaznivý účinok hojdania je vidieť aj na správaní dieťaťa. Hojdanie upokojuje a ukľudňuje nervový systém, podporuje aj tvorbu spojení medzi neurónmi, čím sa zvyšuje intelektuálny potenciál dieťaťa.

Jemné hojdanie upokojuje a dodáva dieťaťu pocit bezpečia. Všetko vďaka tomu, že bábätko pozná príjemný hojdavý pohyb z obdobia, keď bolo v maminom brušku a pri tomto pohybe sa cítilo bezpečne a pokojnejšie.

 

 

Ako vybrať spací vak pre bábätko?

Autor: detska-vybava    Dátum: 08.01.2021     Čítanie na: 5 min.

Spánok je pre dieťa jednou z najdôležitejších vecí. Počas nej sa vyvíja, rastie a získava imunitu. Úlohou rodičov je zabezpečiť dieťaťu dobré podmienky pre zdravý spánok. Čerstvo upečení rodičia však často nevedia, ako pripraviť postieľku a akým príslušenstvom ju vybaviť. Tomu neumožňuje široká ponuka obchodov s tovarom pre deti. Ponúkajú prikrývky, paplóny a spacie vaky. Z dôvodu zaistenia tepelnej pohody a pohodlia pri spánku stojí za to sa osobitne pozrieť na druhé riešenie. Detské spacie vaky budú perfektné ako v lete, tak v zime, poskytnú zdravý a bezpečný spánok, ako aj veľké pohodlie pre dieťa a rodičov. Aký detský spacák by ste si mali zvoliť?

 

 

Detský stan - TEEPEE ( típi )

Autor: detska-vybava    Dátum: 07.09.2020     Čítanie na: 3 min.

Každý z nás ako dieťa sníval o tom, že bude mať svoje vlastné začarované miesto na zemi. Ak chce naše batoľa mať svoj vlastný úkryt, stan Teepee bude pre túto rolu ako stvorený. V takomto súkromnom priestore šepkajú deti svoje tajomstvá svojmu obľúbenému a najdôveryhodnejšiemu plyšákovi. Dieťa môže pozvať svojich rodičov do típi, aby si prečítali rozprávky, hrali sa alebo jednoducho - boli spolu. V detskej fantázii sa stan zmení na hrad, dom na strome alebo pirátsku loď. Teepee je zdrojom nekonečnej zábavy a inšpirácie pre najmenších.


Čo obsahuje súprava?


Sada teepee, ktorá premýšľa o pohodlí a bezpečnosti najmenších, obsahuje aj podložku a vankúše. Začnime však veľkosťou stanu - sú také priestranné, že sa do nich ľahko zmestí batoľa a jeho rodič alebo niekoľko rovesníkov. Základňa konštrukcie meria 130 x 130 centimetrov a celková výška je 150 centimetrov. Na postavenie stanu sú pevné rámy, to znamená štyri stĺpy. Sada navyše obsahuje pohodlnú podložku, ktorá zodpovedá rozmerom stanu. Je prešívaná a má hrúbku cca 4 centimetre, vďaka čomu sa batoľa môže pohodlne hrať a odpočívať. Súčasťou salónikovej súpravy sú aj tri vankúše. Jeden z tvarov pripomína hviezdičku, druhý - oblak alebo srdiečko a tretí je obyčajný vankúšik.

 

 

Ako vybaviť postieľku pre novorodenca?

Autor: detska-vybava    Dátum: 13.07.2020     Čítanie na: 5 min.

Nepremokavý chránič matracov

Hlavnú úlohu v postieľke má správne vybraný matrac. Poskytuje pohodlie a farebné sny. Je tiež najviac exponovaný nečistotami, preto by ste sa mali o jej ochranu postarať. V obchode detska-vybava.sk nájdete ten správny produkt, ktorý túto funkciu plní. Hovorím o chrániči matracov. Tento praktický prvok vybavenia detskej postieľky bude zodpovedný za nepretržitý spánok vášho dieťaťa, a to aj v prípade, že je v noci plienka plná alebo keď sa počas kŕmenia rozlieva mlieko. Náš chránič je vyrobený z mäkkého froté poťahu so štyrmi elastickými pásikmi, ktoré dokonale fixujú produkt na matraci a bránia mu v pohybe počas spánku. Dôležité je, že chránič je antialergický a je prirodzenou bariérou pre alergény, huby a ďalšie mikroorganizmy. Jeho najdôležitejšou funkciou je odolnosť voči vode a absorpcia vlhkosti.

 

 

Vyberte si pre svoje dieťa antialergické výrobky

Autor: detska-vybava    Dátum: 11.06.2020     Čítanie na: 1 min.

Hľadáte vhodné obliečky do detskej postieľky?

Alebo máte záujem o doplnky do kočíka? Všetky textilné výrobky dostupné v našom obchode sú bezpečné pre najmenších.

Výber správnej výbavičky pre vaše novonarodené dieťa môže byť výzvou, ak neviete, čo hľadať. Okrem estetiky by ste mali pamätať aj na bezpečnosť - tu sú použité materiály.

Najlepšou voľbou pre dieťa budú antialergické textílie, ktoré nepredstavujú riziko nebezpečnej alergickej reakcie. Tieto výrobky sú vyrobené z bezpečných certifikovaných textílií, ako aj zo syntetických výplní, ktoré nie sú alergické - vlna, perie alebo páperie.

Naša ponuka zahŕňa celú škálu antialergických textílií vrátane:

posteľná bielizeň pre deti, paplóny a vankúše,
detské deky,
vankúše pre deti a mamu
podložky do kočíka,
spacie vaky,
kokony, a pod..

 

Plusy kŕmenia bábätka s dojčiacim vankúšom

Autor: detska-vybava    Dátum: 05.05.2020     Čítanie na: 2 min.

Môže byť použitý ako podpora pri kŕmení v mnohých pozíciách, nielen v klasickej polohe.

Nemal by sa používať, keď batoľa  počas kŕmenia zaspáva. Ak dieťa zaspí, je potrebné vankúš odložiť, pretože môže dôjsť k poškodeniu hlavy, nesprávnym umiestnením alebo vysunutím vankúša.

Okrem podpory pri kŕmení dieťaťa bude dojčiaci vankúš užitočný aj počas tehotenstva, keď zabezpečí pohodlie pri ležaní a sedení a uvoľní predovšetkým bedrovú chrbticu. Keď sa narodí batoľa, vankúš bude neoceniteľný pri správnom umiestnení dieťaťa počas kŕmenia. Pomôže tiež matke uvoľniť svaly chrbta, krku a ramien. Ergonomicky tvarovaný vankúš je pre dieťa skvelým miestom na ležanie.

 

Máš doma bábätko? Čo musíš o ňom vedieť?

Autor: detska-vybava     Dátum: 28.04.2020     Čítanie na: 5 min.

Neexistuje žiadna univerzálna schéma toho, ako sa dieťa správa. Existujú však niektoré dôležité informácie, ktoré môžu ovplyvniť výklad jeho správania. V prvom rade je vždy najväčším problémom plač. Avšak nie každý plač znie rovnako. Druhy plaču závisia od toho, či je dieťa hladné alebo má vlhkú plienku, alebo má možno iba bolesti bruška alebo sa nudí. Niekedy stačí zmeniť polohu a slzy sú preč. Môžme uložiť dieťa inak do kočíka alebo si ho vziať na ruky a svet sa okamžite stáva krajším.

 

Plač bábätka je úplne normálna vec. Je to druh komunikácie, ktorá vysiela signály rodičom dieťaťa. Inak povedané, dieťa nie je schopné komunikovať s vami a je to v poriadku. Je rovnako bežné, že si dieťa myslí, že je súčasťou matky. Dieťa nechápe, že je po narodení samostatnou entitou. Z tohto dôvodu môže často plakať, pretože je to pre neho úplne nová situácia.

 

Téma videnia u bábätiek bola už mnohokrát nastolená. Ako pripomenutie - malé dieťa nevidí všetko. 9 mesiacov počas tehotenstva žilo vaše dieťa v tme. Aj keď vidí od narodenia, nerozoznáva farby až do veku 3 mesiacov. Obraz, ktorý ho sprevádza, je silne rozmazaný. 

 

Novorodenci spia väčšinu dňa. Existuje však malé „ale“. Môžu spať niekoľko hodín vkuse, ale môžu tiež mať krátke zdriemnutie a prebudenie, napríklad každých 15 - 20 minút. Ani v prvom ani v druhom prípade sa netreba neznepokojovať. Deti nevedia rozlíšiť deň i noc. Ich rytmus určuje kŕmenie. Aj keď vaše dieťa spočiatku spí zabalené v mäkkej zavinovačke pre bábätka 8 hodín denne, a to najmä v noci, nie vždy to tak bude. Zvyčajne sa každých pár týždňov všetko zmení o 180 stupňov. A neexistuje spôsob, ako to zmeniť. Žiadne štatistiky nepoukazujú, koľko by malo bábätko spať počas dňa.

 

Aj keď je spočiatku u novorodencov videnie nedostatočné, tak zmysel čuchu funguje na 200%. Novorodenci sú mimoriadne citliví na pachy, najmä prírodné. Pre také dieťa je, samozrejme, najdôležitejšia príjemná čistá vôňa matky.

 

Jarné prechádzky s bábätkom

Autor: detska-vybava.sk     Dátum: 13.04.2020     Čítanie na: 2 min.

Niektoré mamičky sa bojia brať bábätka na jarné prechádzky. Avšak vychádzanie na čerstvý vzduch v tomto ročnom období má viac výhod ako nevýhod. Po prvé, prechádzky v jari neuveriteľne zlepšujú imunitu dieťaťa a tiež pozitívne ovplyvňujú jeho vývoj a zdravie. Vychádzať von za slnečných dní nemusí byť obmedzené na polhodinovú prechádzku. Kľudne môže trvať aj 3 hodiny. Takáto veľká časť kyslíka zlepší mozgový vývoj dieťaťa a zvýši sa jeho imunita.


Predtým, ako idete na prechádzku, pripravte si správne produkty a doplnky, ktoré budú počas prechádzky potrebné. Začnite balením tašky, ktorá bude obsahovať:

- mušelínovú plienku (dá sa použiť na utieranie tváre dieťaťa, ochranu pred vetrom, kŕmenie),

- jednorazové plienky (nikdy neviete, kedy budú potrebné a určite budú),

- taška, do ktorej zabalíte použité plienky (pred odhodením sa oplatí zabaliť ich tak, aby sa neotvorili v košíku),

- vlhké obrúsky,

- krém alebo prášok proti odieraniu,

- fľaša s mliekom,

- dáždnik,

- ďalšia prikrývka v prípade zhoršenia počasia.

 

Látkové plienky ich výhody a nevýhody

Všetky veľmi dobre vieme, že pri starostlivosti o dieťatko je nevyhnutné používanie plienok. Mamičky preto ešte pred pôrodom

bábätka zvažujú, ktorú z niekoľkých alternatív si vybrať. Látkové plienky sa nepoužívajú ako už každá mamička dobre vie nie len na prebalovanie ale aj na zabezpečenie hygieny bábätka. Ich počet a druh je na zvážení mamičky ale pre zabezpečenie pohodlia je potrebné približne 20 kusov látkových plienok.

 
 
 

 

 

AKO SPRÁVNE VYBRAŤ AUTOSEDAČKU

Vitajte vo svete autosedačiek, v ktorom vám vysvetlíme ich funkcie, vzájomné rozdiely a poskytneme vám rady, na čo si pri ich inštalácii dávať pozor. Vývoju najbezpečnejších autosedačiek sa odborníci vo svete venujú viac než štyridsať rokov.

Detská autosedačka je jediná účinná ochrana detí pred zranením počas autonehody. Pri jej výbere by preto nemala byť hlavným kritériom potreba vyhovieť dopravným predpisom a nízka cena. Za všetku šetrnosť by sme totiž mohli zaplatiť cenou najvyššou.

Podrobujú ich náročným testom, postupne ich upravujú a vylepšujú tak, aby spĺňali tie najprísnejšie požiadavky na bezpečn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia