Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako vybrať spací vak pre bábätko?

Autor: detska-vybava    Dátum: 08.01.2021     Čítanie na: 5 min.

Spánok je pre dieťa jednou z najdôležitejších vecí. Počas nej sa vyvíja, rastie a získava imunitu. Úlohou rodičov je zabezpečiť dieťaťu dobré podmienky pre zdravý spánok. Čerstvo upečení rodičia však často nevedia, ako pripraviť postieľku a akým príslušenstvom ju vybaviť. Tomu neumožňuje široká ponuka obchodov s tovarom pre deti. Ponúkajú prikrývky, paplóny a spacie vaky. Z dôvodu zaistenia tepelnej pohody a pohodlia pri spánku stojí za to sa osobitne pozrieť na druhé riešenie. Detské spacie vaky budú perfektné ako v lete, tak v zime, poskytnú zdravý a bezpečný spánok, ako aj veľké pohodlie pre dieťa a rodičov. Aký detský spacák by ste si mali zvoliť?

 

Detské spacie vaky - materiál je dôležitý

Spací vak je vec, ktorá prichádza do priameho kontaktu s pokožkou dieťaťa. V prvých rokoch života je pokožka dieťaťa mimoriadne jemná, citlivá a podlieha alergickým reakciám. Preto je materiál detského spacieho vaku kľúčovou otázkou. Bavlnené a mušelínove spacie vaky sa považujú za najlepšiu voľbu. Tieto dve textílie zaisťujú veľmi dobrú cirkuláciu vzduchu a zabraňujú prehriatiu a poteniu dieťaťa. Okrem toho stojí za to zabezpečiť, aby bol detský spací vak mäkký a príjemný na dotyk.

Spacie vaky a pre deti - skontrolujte výplň

Detský spací vak by mal byť prispôsobený ročnému obdobiu a použitému počasiu. V obchodoch s detským tovarom sú k dispozícii letné a zimné modely, ako aj prechodné a celoročné modely s odopínateľnými rukávmi. Hrúbka spacáku je určená jeho náplňou. Letné spacie vaky pre kojencov sú označené symbolom 0,5 - 1 TOG, možno ich používať pri teplotách do 24 stupňov Celzia. V zime môžete zvoliť hrubšie modely. Označenie TOG je označenie, ktoré popisuje hrúbku a teplotný rozsah, v ktorom je možné spacák používať.

Detské spacie vaky - pohodlné pre batoľa a rodiča

Pre deti, ktoré stále používajú plienky, je najlepšie zvoliť detský spací vak, ktorý sa ľahko nasadzuje a vyzlieka. Vďaka tomu je prebaľovanie v noci ľahké a rýchle. Spacie vaky majú niekoľko rôznych druhov spojovacích prostriedkov. Najmenej populárne sú spacáky so šnúrkami, ktoré sú síce estetické, ale nie príliš praktické. Ak chcete mladým rodičom venovať praktický darček pre bábätko, vyberte si detské spacie vaky so suchým zipsom, patentkami a bočným zipsom.

Detské spacáky - bezpečnosť

Detský spací vak by mal byť bezpečný. Na bezpečnosť má vplyv okrem iného aj: veľkosť. Tento musí byť prispôsobený výške dieťaťa. Nemali by ste kupovať príliš veľké spacáky, pretože dieťa sa doň môže ľahko zamotať a „spadnúť“ doň. Je tiež neodporúčané, aby batoľa spalo v príliš malom spacáku. Vďaka tomu bude výrazne obmedzená sloboda pohybu a spacák ublíži dieťaťu. Pre najmenšie deti vo veku 0-6 mesiacov budú najlepšou voľbou 70 cm spacáky, 90 cm spacáky v ďalšom vekovom rozmedzí (6 - 18 mesiacov) a 110 cm spacáky pre deti od 18 do 16 mesiacov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia